Waar zit het verschil tussen een coworking en een volledig uitgerust kantoor?

Leuk zo’n coworking space en netjes zo’n volledig uitgerust kantoor, maar wat is nu eigenlijk het verschil? Wel, dat is best groot! Wij zetten ze even voor je naast elkaar en geven de voor- en eventuele nadelen mee. Kwestie van een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Wat is een coworking space?

In een gedeelde kantoorruimte werken meerdere ondernemers, bedrijven en/of professionals samen in dezelfde ruimte. Ze kunnen samenwerken, maar net zo goed werken ze los van elkaar. Het leuke is wel dat er interactie en kruisbestuiving mogelijk is.

Voor ieder wat wils

Coworking plekjes zijn er in alle mogelijke maten, kleuren en stijlen. Van schaars gemeubeld plekje in een kantoortuin tot volledig uitgeruste concepten met restaurants, bars, stijlvolle meubels en geweldige koffie. Formeel, informeel en alles daartussen. Coworking kan in alle mogelijke vormen, het hangt vaak maar van je budget en je wensen af. Hoewel sommige co-working spaces zeker niet goedkoop te noemen vallen, ben je een vaak toch een stuk voordeliger af dan wanneer je op zoek gaat naar een eigen kantoorruimte. Je kunt heel wat apparatuur delen en hoeft geen contracten voor energie en dergelijke af te sluiten.

Een netwerk opbouwen

Een ander voordeel van heel wat flexwerkplekken zijn de activiteiten. Heel wat coworking spaces bruisen van de events, waardoor je waardevolle contacten kunt opbouwen en ontspannen.

Minder privacy

Zijn er dan geen nadelen? Tgoh, vaak ontbreekt het je wat aan privacy en een cowork kan best rumoerig zijn. Een vertrouwelijk telefoontje is niet altijd evident en als je snel afgeleid bent, dan kan dat ten koste gaan van je productiviteit. Spulletjes achterlaten en een eigen stekje scheppen is niet altijd evident, waardoor je vaak je spullen met je meesleept.

Wat is een volledig uitgerust kantoor of serviced office?

Mag het wat formeler, dan vormt een volledig uitgerust kantoor binnen een business center misschien je ding? Vaak zit achter de uitbating een vastgoedmaatschappij die volledig uitgeruste kantoren verhuurd. Tegenwoordig zijn er heel wat moderne business centers waar je een plekje kunt vinden.

Het aanbod varieert van piepklein uitgeruste kantoortjes tot grote, moderne ruimtes van alle gemakken voorzien. Af en toe zie je de combinatie met coworking spaces, maar veelal beschik je hier wel over een eigen kantoorruimte.

Razendsnel starten en groeien

In dit type kantoor heb je geen beslommeringen. Je start razendsnel, beschikt over een eigen afsluitbaar kantoor, privacy en er is dikwijls een receptionist(e) voorzien die bezoekers en telefoontjes opvangt. Verder is ook zowat alle kantoormateriaal voorhanden, waar je over het algemeen afzonderlijk een factuur voor ontvangt. Hoewel je met meerdere ondernemers in één gebouw zit, heb je toch je eigen ruimte om je ding te doen.

Volledig uitgeruste kantoren zijn perfect voor groeiende bedrijven, al zijn de mogelijkheden tot branding vaak beperkt. Er zitten immers nog andere bedrijven in het gebouw …

Laat je bijstaan bij de keuze van je kantoor of cowork!

Twijfel je tussen beide opties of heb je geen idee waar je als ondernemer het verst mee springt? Laat je door Burooh bijstaan bij het kiezen van je kantoorruimte of werkplek. Wij bieden een totaalaanbod, denken met je mee en selecteren de kantoren en coworking spaces die aan je wensen en noden voldoen. Onze ondersteuning is persoonlijk én gratis. Waarom zou je je niet laten bijstaan in de zoektocht naar de perfecte kantoorruimte?