7 tips bij het kiezen van je flexibele werkplek

Ben je aan het nadenken over een flexibele werkplek? Gecharmeerd door coworking en coworking spaces? Terecht! De keuze is echter enorm en hoe bepaal je nu welke werkplek geschikt is voor jou en/of je medewerkers? Wij zetten alvast enkele belangrijke aandachtspunten op een rijtje. Zo kies jij de perfecte co-workingruimte of maak je zonder problemen een shortlist op.

De kostprijs

Het spreekt voor zich dat de kostprijs dat de kostprijs als je een kantoorruimte gaat huren belangrijk is. Dat is bij het zoeken naar een flexibele kantoorruimte niet anders. Een groot voordeel bij het huren van een co-working space is dat je geen lange contracten hoeft aan te gaan en dat de ruimte vaak flexibel met je kan meegroeien. Bovendien is je flexibele werkplek vaak instapklaar en hoef je geen kosten meer te maken. Denk maar aan elektriciteit of kantoormeubilair dat vaak inbegrepen is.

Een goede locatie

Denk op voorhand goed na over de locatie van je flexibele werkplek. Is de kantoorruimte makkelijk bereikbaar, dan hoef je niet elke dag in de file te staan. Geraak je er vlot met het openbaar vervoer? Bepaal welke factoren voor jou belangrijk zijn en houd er rekening mee bij de keuze van je uiteindelijke werkplek.

Kantoormateriaal

Face it, ook al werk je quasi volledig digitaal, zonder een minimum aan kantoormateriaal kom je nergens. Het is wel handig als je coworking space over een printer beschikt. Bovendien is een razendsnelle wifi-verbinding een must en ook een whiteboard kan van pas komen als je klanten wil overtuigen. Doe dus voor je een contract tekent even navraag naar het aanwezige kantoormateriaal.

Facilitaire diensten

Heel wat flexibele kantoren bieden ondersteunende diensten aan. Dit kan gaan van een receptioniste over een restaurant tot schoonmaken en de mogelijkheid om je maatschappelijke zetel er te vestigen. Deze extra diensten zijn niet bij elke coworking space gelijk. Vraag er dus naar en vergelijk appelen met appelen. Stel jezelf de vraag welke extra’s je nodig hebt en of ze de bijkomende kost waard zijn. Ze kunnen de prijs van je flexibele kantoorruimte sterk optrekken en vaak maak je er nog geeneens gebruik van.

Vergaderruimte

Een co-workingruimte kan rumoerig zijn. Bovendien wil je waarschijnlijk af en toe klanten ontvangen en dat doe je liever wat afgezonderd, toch? Een vergaderruimte is dan wel handig, al was het maar om even met je team te kunnen vergaderen of in alle rust te kunnen bellen. Bekijk dus even welke vergaderfaciliteiten er aanwezig zijn en waar je nood aan denkt te hebben. Check ook even de apparatuur die voorzien is. Kun je er makkelijk op aansluiten en is alles future-proof? 

Catering

Ook al werk je als een paard aan de uitbouw van je bedrijf, zonder eten en drinken red je het niet. Het is misschien een detail, maar welke koffie wordt er geserveerd, kun je er lunchen en zijn er enkele leuke eettentjes of koffiebars in de buurt om even te relaxen? Heel wat co-working spaces beschikken over een eigen bar en keuken. Ideaal om snel wat te bereiden, een drankje te nuttigen en/of een informeel babbeltje te slaan en aan je netwerk te werken.

De vibe

Als laatste maar zeker niet de minst belangrijke factor: welke sfeer heerst er in de kantoorruimte die je huurt? Welke andere ondernemers zijn er actief, worden er events georganiseerd en kun je er ontspannen? Een terrasje, een tafelvoetbalspel of een gezellige bar kunnen wonderen doen. Als de andere huurders/co-workers je liggen, dan is het alvast een stuk aangenamer werken. Houd dus zeker en vast rekening met de vibe als je een flexibele werkplek kiest.

Kun je wat hulp gebruiken?

Kijk je op tegen de zoektocht? Zie je door het bos de bomen niet meer? Bij Burooh groeperen we niet enkel de beste co-working spaces op een overzichtelijke site, we helpen je ook kiezen. We geven je indien gewenst persoonlijk advies en gaan samen met jou op zoek naar de perfecte flexibele kantoorruimte. Geef ons een seintje en laat je gratis begeleiden!